Categorie:
Media
Gepubliceerd op vrijdag, 7 september 2024
Akkers hadden vroeger een hogere natuurwaarde
Op vrijdag 2 september ’24 zat Alex Wieland ‘Aan tafel’ bij Omroep Hulst. In deze aflevering van Aan tafel staan “De historische gewassen” centraal.
Aan tafel met Alex
In het gesprek ‘Aan tafel’ legt Alex uit hoe hij betrokken is geraakt bij het behoud van de historische gewassen. Hij vertelt waarom het belangrijk is dat deze gewassen in stand gehouden worden, maar ook waar deze geteeld kunnen worden. Zo ontstaan er zogenaamde ‘Ot en Sien landschappen’. Deze zijn te vinden in De Groene Koegors, Grenspark Groot Saeftinghe en De Schommeling. Vol passie vertelt Alex over de oergranen die geteeld worden.
Bekijk de aflevering ‘Aan tafel’ van 7 september:
© Omroep Hulst Omroep Zeeuws-Vlaanderen
Voedselbron Grauw
Zierikzee
ZVA
BN De Stem
Zeeuwse visdief
Oogstdemonstratie
Producten
Leeuwerik Saison
Koegors
Biodiversiteit
DPG Media
Boussen Culinair
Natuurmarkt
Omroep Hulst
Zeeuwse Pasta
Paal
Inzaaien
Uitwisseling granen
Oogsten
HLN
Historische akkers
De Groene Oogst
Nationale Molendag
Brouwerij De Kip
Wintergranen
PZC
Het Zeeuwse Landschap
De Schommeling
Stichting Doornik Natuurakkers
Leeuwerik
Omroep Zeeland
Granen
Voorjaarsgewassen
Via Vivo
Excursie
Grenspark Groot Saeftinghe
Brouwerij Jopen
Portaal van Vlaanderen
AD
Trekpaarden
Stichting Het Werkend Paard Zeeland
Saison
Insecten
Stadsmolen Axel

