Gepubliceerd op zaterdag, 6 juli 2024

Oogstdemonstratie Koegors, 6 augustus '24

Op dinsdag 6 augustus 2024* organiseert Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland in samenwerking met Stichting Historische Gewassen Natuur(lijk) Zeeuws een oogstdemonstratie met circa 20 trekpaarden.

Oogstdemonstratie Vrouwenpolder

Oogstdemonstratie in Vrouwenpolder
Bron: Het Zeeuwse Trekpaard

Oogsten vóór 1950

Op deze Oogstdemonstratie wordt je meegenomen naar het Zeeuwse landleven van vóór 1950 en zie je hoe de oogstwerkzaamheden met trekpaarden en landbouwwerktuigen plaatsvonden.

Je gaat de trekpaarden aan het werk zien in de tarweoogst,  diverse landbewerkingen met paarden, tractoren en nog veel meer….

We laten je zelfbinders zien, authentieke boerenwagens, een dorsmachine, een hoefsmid en vliegend tapijt. Verder zal er een  excursie zijn langs historische granen en bij de verschillende kramen zijn kan je lokale producten kopen of je laten nog meer laten informeren.

Het werkend trekpaard

Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland doet er alles aan om het werkend trekpaard als levend erfgoed in stand te houden. Op de jaarlijkse 0ogstdemonstratie kan je dan ook veel meer zien waarom het trekpaard in West-Europa lange tijd de belangrijkste krachtbron in de landbouw is geweest. Naast het oogsten van de tarwe worden nog meer  werkzaamheden getoond die op een authentieke manier met de trekpaarden werden uitgevoerd.

Datum & Tijd

Dinsdag, 6augustus 2024*
Aanvang: 13:00 uur
Einde: plm. 17:00 uur

Locatie

Op een perceel tarweland gelegen in de Koegorspolder:  Industrieweg Sluiskil, nabij Yara. Voor een routeplanner, klik in onderstaande kaart op icoon

Kosten

Wij bieden deze demonstraties gratis aan.

Om je waardering kenbaar maken kan je onze producten te kopen. Wij zorgen voor aantrekkelijke aanbiedingen.

Parkeren

Meer info volgt

* LET OP!  Bij ongunstige weersomstandigheden kan het evenement verzet of afgelast worden! Dit wordt bekend gemaakt via deze pagina, de  Facebook-pagina van Stichting het Werkend Trekpaard Zeeland en hun website.

 

Bron foto:
Stichting Het Werkend Trekpaard Zeeland

Samenwerking

Deze oogstdemonstratie wordt mogelijk dankzij de samenwerking met:

ANV Groene Oogst, Land van Axel, Molen van Axel en Tijdelijke Natuur Groene Koegors (Gemeente Terneuzen, North Sea Port, Shell, Yara Sluiskil)